Πρόκειται για μια ενεργή και αποτελεσματική θεραπεία για την άμεση αποκατάσταση της χρόνιας ερυθρότητας και της ροδόχρου νόσου,είναι ειδικά σχεδιασμένη με αντιμικροβιακή και ρυθμιστική δράση για να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και την πρόληψη των υποτροπών.
Ενισχύει την αντοχή και την άμυνα του δερματος επαναφέροντας το φυσικό του χρώμα, δρα άμεσα, ισσορροπεί και επαναφέρει την υγεια και την ομορφιά του δέρματος σας.

Η ροδόχρους νόσος είτε εμφανίζεται με ελαφρύ ερεθισμό στο πρόσωπο ή με μια επίμονη ερυθρότητα, ή και με οιδήματα με αίσθηση καύσου, η ροδόχρους νόσος μπορεί να προκαλέσει αισθητική δυσφορία για τα εκατομμύρια ασθενών που εκτιμάται ότι υποφέρουν ψυχολογικά και συναισθηματικά από αυτήν τη διαταραχή.

Είναι περισσότερο από απλή ερυθρότητα. Ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως η ροδόχρους νόσος είναι απλώς λίγο κόκκινο το δέρμα στο πρόσωπο, τα σημάδια και τα συμπτώματα συχνά έχουν μεγαλύτερη έκταση, οιδήματα, σπυράκια, έξαψη, ορατά αιμοφόρα αγγεία, πύκνωση του δέρματος. Μη ορατά συμπτώματα όπως αίσθημα καύσου και νυγμών, μπορεί να γίνουν ανυπόφορα για πολλούς καθώς η διαταραχή μπορεί να επηρεάσει και τα μάτια. Τα συμπώματα κι η γενική εικόνα μπορεί να ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Η ροδόχρους νόσος σε έναν ασθενή δε θα είναι όμοια και στον επόμενο.

Η ροδόχρους νόσος εμφανίζεται παροδικά και είναι το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό της γιατί ενώ τα συμπτώματα τείνουν να βρίσκονται σε ύφεση και να περνούν, οι εξάρσεις προκύπτουν απρόοπτα. Αυτές μπορεί να πυροδοτούνται από τον τρόπο ζωής ή από κλιματολογικούς παράγοντες όπως έκθεση στον ήλιο, ζέστη, πικάντικες τροφές ή κι από κάποια συστατικά σε καλλυντικά προϊόντα ή προιοντα μακιγιάζ.

Η ροδόχρους νόσος είναι πλέον ιάσιμη κλινική πάθηση. Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ως κλινική νόσος και όχι απλώς σαν αισθητικό δερματικό πρόβλημα. Αν δε διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η ροδόχρους μπορεί να χειροτερεύσει και να προκαλέσει σημαντικά συναισθηματικά και φυσικά προβλήματα.